مرحله اول: پذیرش
1- دراولین روز پذیرش بیمار با اراده خود وارد مرکز شده و سپس با مشاوره تیم درمان و یا مسئول TC و بازدید از مرکز پذیرش می شود.
2- بیمار پس از پذیرش اولیه بنابر وضعیت جسمانی و روانی وارد مرحله پیش جهت یابی و سپس جهت یابی (30-7 روز) می شود و درمان آغاز می گردد. در این دوره درمانی بیمار ویزیت پزشک عمومی و روانپزشک را دارد. همچنین بررسی اولیه جسمانی روانی زیر نظر مسئول فنی، مشاوره ی روانشناس، مددکار و مصاحبه انگیزشی گروه همتایان را دارد. همچنین گروه جهت یاب شامل 4 نفر می باشد که ایمان مدار و پرهیز مدار با همدلی و همدردی و همسویی موجب تغییر رفتار و گفتار و نگرش مقیم می شود. تیم درمان بطور روزانه نظارت برجهت یابی را دارد.
3- مقیم پس از اتمام دوره جهت یابی وارد گروه های کاری شده و طبق برنامه آموزشهای مهارتهای زندگی، ماتریکس، گروه درمانی، مفاهیمTC , و خانواده درمانی بطور روزانه و هفتگی برگزار می گردد.
4- مقیمان هر هفته مشاوره با تیم درمان (مسئول فنی، روانشناس، مددکار ، همتایان) را دارند. تست های روانشناختی درصورت لزوم ابتدا و پایان دوره گرفته می شود.
5- زندگی درگروه طبق برنامه مدون: (بیداری، 7:00 صبح) (ورزش صبحگاهی و مراسم پرچم، 7:30) (صبحانه، 8:00 ) (جلسه صبحگاهی، 8:30 تا9:30 )(کاردراجتماع، 9:30 تا10:30) (نیم ساعت کافی شاپ) (آموزشهای تخصصی،11:00 تا 12:00) (مشاوره،12:00 تا 13:00) (ناهار، 13:00 تا 13:30 ) (استراحت ، استفاده از کافی شاپ، امکانات تفریحی، 13:30 تا 16:00)(جلسات سمینار عصر گاهی، 17:00 تا 17:30 ) (استفاده از کافی شاپ، سالن بیلیارد، پلی استیشن، فوتبال دستی ، پینگ پنگ، والیبال ،فوتبال و سایر وسایل ورزشی، 17:00 تا 20:00) (شرکت در جلسات شبانگاهی، 20:00) (صرف شام، ساعت21:00) (خاموشی، 11:30 ) می باشد.
6- بعد از پایان دوره جهت یابی، مقیم بعد از گرفتن مشاوره با مسئول فنی، روانشناس ، مددکار و شرکت درکلاسهای آموزشی واردگروهای کاری، نظافت، رختشور خانه، فضای سبز، آشپزخانه، ایمنی نگهداری، فرهنگی ورزشی، انتظامات می شود. اول بصورت زیر گروه و در مراحل بعد سرگروه و مرحله بعد از آن به مدیر مقیمان می رسد.
7- مقیم درگروههای کاری مسئولیت پذیری ، همکاری و همیاری را تجربه می کند. خانواده های مقیمان درکلاسهای آموزشی شرکت می کنند و پروسه بهبود روابط و حل مشکلات فردی و خانواده آغاز می شود.
مرحله دوم: درمان
1- تمرکزعمده دراین مرحله برروی مسائلی مانند: خودیاری، مشکلات رفتاری، عاطفی، شناختی، خانوادگی، تربیتی، آموزش کنترل وسوسه مصرف مواد می باشد.اهرمهای رفتاری، ارتقا ،تشویقهای و بازخوردهای رفتاری تعریف شده در پروتکل درمانی اجتماع درمان مدار می باشد.
2- در این مرحله درمان (8تا12 هفته) مقیم در کلیه جلسات آموزشی و درمانی طبق پروتکل شرکت می نماید. در ضمن جلسات CM-NA-AA و گروه همتایان به صورت مداوم در جریان می باشد. لازم به ذکر است در کلیه مراحل درمانی ویزیت های پزشک و روانپزشک و مشاوره تیم درمان به طور مداوم همچنان ادامه دارد.
3-براساس قوانین (TC) مقیم زندگی سالم اجتماعی بدون مصرف مواد، بدون خشونت رفتاری، احترام متقابل، تغییرات گام به گام، تقویت معنویت، کمک کردن و کمک گرفتن و سلسله مراتب، باید ها و نبایدهای رفتاری و زندگی نظام مند را می آموزند.
مرحله سوم: ترخیص تدریجی
1- بین (7تا10) هفته، متغیر است که ممکن است زمان بیشتری هم باشد.
2- جلسات 2&2 بین گروه درمان و خانواده مقیم توسط تیم درمان برگزار می شود.
3- بنابر نظر تیم درمان مرحله نیمه اقامتی یا هفته ای دو روز مرخصی، برای مواجهه اولیه با محیط بیرون می باشد. که در این مرحله آشنایی با گروههای (CM-NA-AA) را دارد.
مرحله چهارم: پیگیری
1- پس از پایان مراحل فوق، مقیم از مرکز ترخیص دائم شده و مرحله پیگیری توسط مددکار و تیم درمان آغاز می شود. که طول دوره پیگیری 6 ماه تا یکسال پس از مرحله ترخیص خواهد بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با دهکده سلامت وردیج تماس بگیرید